Meteen naar de inhoud
Home | Onze projecten | 2018-19

2018-19

SchoolOnderzoeksvraag/vragen
ALASCAOnderzoek naar het aanleren van inlevingsvermogen via zelfregulatie. Tijdens het onderzoek is een lessenserie ontwikkeld en beproefd voor het onderwijzen van burgerschapsvaardigheden (kritische empathie, morele oordeelsvorming & identiteitsvorming). Neemt ook deel aan NRO-Onderzoek van de UvA onder leiding van Carla van Boxtel (hoogleraar vakdidactiek).
Opdracht voor leerlingen
Uitleg opdrachten aanleren van Kritische Empathie
Hand-out Affectie bij Kritische Empathie
Marcanti CollegeOnderzoek naar de effecten van een handleiding voor het ontwerpen van rubrics door vakgroepen. De rubrics worden ingezet als instrument voor het geven van formatieve feedback.
Handleiding Rubrics maken en verbeteren
Montessori College OostOnderzoek naar het gebruik van de montessori-kenmerken ‘leren kiezen’ en ‘reflecteren’ in het onderwijs op het MCO en de meningen over en ervaringen van de docenten daarmee, om zo zicht te krijgen op hoe het onderwijs op het gebied van autonomiebevordering verbeterd kan worden.
Posterpresentatie Montessori Kenmerken
Hand-out bij poster over Montessori kenmerken
Montessori Lyceum AmsterdamOnderzoek naar het effect van de individuele begeleiding van docenten die formatieve feedback onderdeel maken van hun lessen.
Posterpresentatie Formatief evalueren
Hand-out bij poster Formatief evalueren
OSBOnderzoek naar de implementatie van ‘eigen regie’ binnen het onderwijs op de OSB. N.a.v. de uitkomsten van het onderzoek en input van de schoolleiding is eerst gekeken naar verschillende scenario’s om ‘eigen regie’ te implementeren. Aansluitend zijn de kennis van docenten en hun houding t.o.v. tot het gebruik van ‘eigen regie’ onderzocht.
Posterpresentatie Eigen regie
ROC Zuid OostOnderzoek over hybride leren. In hoeverre worden verschillende hybride leeromgevingen binnen het ROC opgezet en uitgevoerd in lijn met de theorie?
Posterpresentatie Hybride leeromgeving
Hand-out bij poster Hybride leren
Spinoza LyceumOnderzoek naar de effectiviteit van Daltonuren binnen het Spinoza vanuit docent- en leerling-perspectief.
Posterpresentatie Effectief daltonuur
Hand-out bij poster Effectief daltonuur
Spring HighOnderzoek naar het ontwikkelen van een werkwijze waarmee docenten van Spring High leerlingen kunnen leren om zelf leerdoelen te stellen en daar zelfstandig aan te werken.
UvA/HvAOnderzoek naar overtuigingen, vertrouwen in eigen kunnen van docenten m.b.t. het aanleren van zelfregulatie en metacognitie bij leerlingen.
Posterpresentatie Vragenlijst Vertrouwen docenten SRL